ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3412
EURO
35,1262
ALTIN
2.241,33
BIST
8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Mustafa Güven

İslami Davet ve İrşat çalışmaları alanında hizmet yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

    MELEK YÜZLÜ ŞEYTAN

    24.04.2021 02:55
    A+
    A-

    Şeytanın [aleyhilanenin] insana yaklaşabileceği en tehlikeli yön sağdan olanıdır. Neden mi? Sağdan yaklaştığı zaman batılı hak kisvesi içinde gösterir de ondan. Kişi kendisinin hak üzere olduğunu zannederken aslında batılın içine sonuna kadar batmıştır da bunun farkında bile değildir. Çünkü şeytan ve nefis birlik olmuş ona hakkı batıl, batılı da hak olarak göstermiştir.

    Düşünün ki birisi şifası olmayan çok tehlikeli bir hastalığa yakalanmış, lakin o kendisini dünyanın en sağlıklı kişisi olarak görmekte. Her geçen gün vücudundaki o dermansız hastalık artıp yayılmaya devam ederken, kişinin kendini sağlıklı görmesi ne korkunç ve acı bir durumdur değil mi?

    Bugün de İnsi ve cinni şeytanlar birçok batıl şeyi hak kılıfı içerisine koyup Müslümanlara sağdan yanaşarak kalplerine ve zihinlerine bu batıl fikir ve düşünceleri zerk ederek, insanları şirk, küfür, isyan ve fücur dolu bir hayatın içine sokup, dibine kadar batırmaya devam ediyorlar.

    Daha kötü ve korkunç olanı ise, böyle bir hayatın içinde olan ve her geçen gün bir adım daha cehenneme doğru yaklaştıkları halde kendilerini cennetlik zanneden insanların durumudur.

    Peygamberimiz (s.a.v) zamanında kendisine karşı çıkıp getirdiği risaleti kabul etmeyen Medineli Hristiyan ve Yahudiler de içinde bulundukları bütün şirk, küfür ve isyanı görmezden gelip, bizler insanlığın en iyileri, en üstün olanları ve Allâh’ın sevgili kullarıyız diyorlar, kendilerini avutup, kandırıyorlardı.

    Rabbimiz, bunu ayeti kerimede bizlere şu şekilde haber vermiştir: “Yahudiler ve Hristiyanlar, “Biz Allah’ın oğulları ve sevgili kullarıyız” dediler.” [Mâide, 18]

    Rabbimiz! Bizleri insi ve cinni şeytanların her yönden yanaşmasından, özellikle de sağdan yanaşmasından muhafaza edip, korusun.

    Selam ve dua ile…

    ETİKETLER: , , ,
    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.