ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3218
EURO
35,0717
ALTIN
2.279,78
BIST
9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mustafa Güven

İslami Davet ve İrşat çalışmaları alanında hizmet yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

    MISIR GEZİ NOTLARI-1

    20.09.2021 00:48
    A+
    A-

    İkram ettiği nimetlerine karşı şükrünü eda etmekte âciz kaldığım rabbime sonsuz hamdu senalar olsun. Dört aylık bir aradan sonra yüce Allâh’ın inayeti ile siz kıymetli okuyucularımla bu yazımızla birlikte tekrardan birbirimize kavuşmuş olduk elhamdülillah.

    Yazılarıma ara vermeme sebep olan bu dört aylık süre zarfında yaptığım yolculuklar ve içerikleri ile ilgili kısaca bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Yolculuğumuzun ilk durağı ülkemizin yanı başında on bir yıldır süren bir savaşın mağduru olan mazlum Suriye halkına, Türkiye’den gönderilen yardımların İdlip kırsalındaki çocuk ve kadınlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi muhtaçlara ulaştırılıp dağıtılmasına eşlik edip, yardımcı olmak oldu. Allâhu Teâlâ bütün hayır sahiplerinden kabul buyursun. Devamını nasip etsin. Çünkü insanların bu yardımlara ihtiyaçları hala devam etmektedir.

    Unutmayalım ki Allah rızası için yaptığımız hayır ve verdiğimiz sadakalarımızın bize iki şekilde dönüşü olacaktır.

    Birincisi ahirette bizim adımıza kurulacak olan hassas mizan tartısının sevap kefesine gelip konmasına. Diğeri ise malımızdan veya paramızdan Allah için tasadduk edip verdiklerimiz dışında bizde kalan malımızın ve paramızın bereketlenmesine vesile olması. Yine başımıza gelebilecek her türlü bela ve musibetlerin birçoğunun gelip bizi bulmasını engellemesi, yani bizim veya sevdiklerimizin can ve mal emniyetini sağlamasıdır.

    İkinci durağımız doğduğum, çocukluğum ve gençliğimin de bir kısmını yaşadığım Baba ocağı olan memleketimi ziyaret etmek oldu. Hayatta olan aile, akraba ziyaretlerimizin yanında ahirete göçmüş olanlarımızın da kabir ziyaretlerini yaptık. Ayrıca çocukluk ve gençliğimizde, zihin dünyamıza güzel izler, tatlı anılar bırakmış olan komşu, dost ve hocalarımızı da aramak, sormak ve ziyaret etmek de nasip oldu elhamdülillah.

    İslam’ın akrabalık, komşuluk bağlarını muhafaza etme, koruma, yapılan iyiliklere karşı vefalı olma konularındaki hassasiyeti bütün Müslümanlarca malumdur. Sanırım bunun ne kadar önemli olduğunu geçirdiğimiz şu salgın hastalık döneminde bir kez daha hep beraber yaşayarak görmüş ve hatırlamış olduk.

    Yolculuğumuzun üçüncü durağı ise Musa, Harun ve Yusuf peygamberlerin muazzam bir şekilde verdikleri mücadelenin yaşandığı ülke Mısır oldu. Devamı sonraki yazıya inş.

    Yazarın Diğer Yazıları
    24.01.2022 14:43
    04.03.2020 00:00
    11.02.2020 00:00
    16.05.2021 13:41
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.