ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3407
EURO
35,1132
ALTIN
2.239,20
BIST
8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Mustafa Güven

İslami Davet ve İrşat çalışmaları alanında hizmet yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

    BİR ERTUĞRUL AMCA GELİP GEÇTİ BU DİYARLARDAN

    11.04.2021 23:22
    A+
    A-

    Yazarlarımızdan Mustafa Güven'in, ölmeden önce, Ertuğrul amca ile yaptığı söyleşi

    https://youtu.be/MeilDgOvFkg

    Malatya’nın bilinmeyen perde arkasında kalmış Müslüman, muvahhid, kahramanları vardır. İşte bu kahramanlardan biri olan bizim kendi aramızda Muhammed Tevhid dediğimiz, asıl kimlik ismi ise Ertuğrul Bayram olan amcamızdır. Her yıl özellikle yaz aylarında sılayı rahim yapmak için gittiğim memleketim Malatya’da başta ailem olmak üzere, akraba ve dostlarımın yanı sıra Ertuğrul amcayı da mutlaka ziyaret eder, özlem giderir, nasihatlerini ve duasını alırdım.

    Yine bir yaz tatilinde, yanılmıyorsam 2014 veya 2015 yılı yaz ayında Ertuğrul amcayı ziyaret etmiştim. Bu seferki ziyaretimde ‘Ertuğrul amca fani dünyada yaşıyoruz, isterseniz özellikle gençlere yönelik bir nasihatte bulunun, ben de bunu cep telefonuyla kayıt altına alayım, sonradan gittiğim yerlerde talebelerime dinleteyim ve aynı zamanda sizin için de bir sadakayı cariye olur inşallah’ dedim. O da teklifimi kabul etti, hemen kendini biraz daha toparladı, başını önüne eğdi ve bir süre öyle bekledikten sonra başını kaldırıp tamam dedi.

    Yanlış hatırlamıyorsam birden fazla rahatsızlığı vardı. Bu rahatsızlıklarından dolayı zaman zaman hastaneye yatırılıp tedavi altına alınıyordu. Bu halinden dolayı benim gördüğüm ve bildiğim kadarıyla hiçbir zaman isyan veya şikâyet etmez, hatta bu hastalıklarına sabrederse Allâhu telanın kendisini bağışlayacağını ve cennetiyle mükafatlandıracağını söylerdi. Memlekette yaşayan ve Ertuğrul amcayla sıkı bir dostluğu ve kapı komşuluğu olan kıymetli ağabeyim İshak abim bir defasında bana Ertuğrul amca ile aralarında yaşadıkları şu anısını anlatmıştı. Ertuğrul amca bir gün diyor ki, İshak kardeşim ben Rabbimden üç şey istedim, istiyorum! Ve arkasından şunları söylüyor:
    • Ele ayağa düşmeden kimseye yük olmadan emaneti teslim etmeyi,
    • Ölümümün hanımdan önce olmasını,
    • Cenaze namazımı Ramazan Kayan hocanın kıldırmasını.

    Evet, Ertuğrul amcanın bu istek ve dileklerini kendisine iman edip kulluğunu sadece ona yaptığı, yapmaya çalıştığı, her daim onun rızasını isteyip, onun yolunda ve onun takdiriyle başına gelen sıkıntılara sabreden rabbi Allah (cc) onu yedi kat semadan işitip duasına icabet edip kabul etmişti.

    Ey Rabbimiz!
    Nice kulların bu fani dünyadan ebedi ahiret yurduna göç etti. Onlardan birisi de Ertuğrul Bayram amcamızdı. Biz onun Müslümanlığına, ibadetlerine, gür sesiyle inandığı değerlerini haykırmasına şahidiz.
    Yine biz onun her fırsatta tebliğe ihtiyacı olanlara tebliğ, davete ihtiyacı olanlara davet, nasihate ihtiyacı olanlara nasihat ettiğine ve bu konuda tembellik ve ihmalkarlık etmemeye ve inandığı gibi yaşamaya çalıştığına ve samimiyetine şahidiz.

    Rabbim, ahirete göçmüş bütün ehli İslama ve Ertuğrul amcamıza rahmeti ve merhametiyle muamele etsin. Taksiratlarını affetsin.
    Bizlere de şahit olunmuş bir hayatı ve bu hayatı şehadetle tamamlamayı nasip etsin inşallah.

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.