ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3341
EURO
35,1806
ALTIN
2.244,90
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Nejdet Demirel

Uzun metrajlı araştırma yazıları kaleme alan Nejdet Demirel, Orta Doğu başta olmak üzere İslam dünyasının içinde bulunmuş olduğu sorunları anlatan pek çok yazısı; farklı gazete, dergi ve dijital platformlarda yayınlanmıştır.

    MUHSİN YAZICIOĞLU’NU KİM ÖLDÜRDÜ?

    03.01.2021 00:00
    A+
    A-

    YAZININ SESLİ ANLATIMI

    BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Türkiye’nin bir çok kez içinden geçmek zorunda kaldığı kritik eşikte, vatanına milletine bağlılığını ortaya koyarak çok ağır bedeller ödemiştir. 25 Mart 2009 tarihinde Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu helikopterin düşürülmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Yıl 2021 yazıcıoğlunun ölümünün üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen olayın failleri tam anlamıyla ortaya çıkarılamadı. Bunda şüphesiz bu suikastı yapanların devlet içine sızmış geniş bir insan ağına sahip olmalarının büyük etkisi var, aşağıda buna değineceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu’nu kimlerin öldürdüğünü görmemiz için geriye dönüp bir hatırlatma yapmamız gerekecek. Hatırlayalım o günleri, Fetö tüm siyasi partileri ele geçirip dizayn etmek için yoğun bir çaba sarf ediyordu. Bu operasyondan Yazıcıoğlu’nun partisi BBP’de nasibini alacaktı. Muhsin Yazıcıoğlu Fetö’ye ilk ciddi tepkisini çıktığı ulusal bir TV kanalında şöyle dile getirmişti : Devletin içine çete girmişşe anasını okurum. Devletin yetkisini ve kendisine verdiği imkanları kullanacak ve ondan sonra millete kabadayılık yapacak buna asla izin vermeyiz.

    Devletin tüm kurumlarına sızmış CIA destekli Fetö, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ikna edilemiyeceğini anlayınca Yazıcıoğlu’nun ortadan kaldırılması seçeneği gündeme alındı. Düşününce hayret etmemek elde değil, teknoloji ve GPS sisteminin bu kadar geliştiği günümüz dünyasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu Halikoptere 2 gün ulaşılamadı.
    Sır perdesi bununlada sınırlı kalmadı,
    O dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, kaza bölgesinde askeri uçak hareketliliği yaşandığı iddiası önce yalanlandı. Ancak kaza bölgesine yakın alanlarda askeri uçakların olduğu radar kayıtlarıyla sonradan ortaya çıkınca kabul etmek zorunda kaldılar. Kaza sırasında Halikopterin üzerinde uçan F16 ve F4 savaş uçakları, askeri ve sivil radar kayıtlarında 4 dakika 47 saniyelik bölümü kayıtlarda olmadığı ortaya çıktı.
    Ayrıca kazayı araştıran DDK’nın raporuna göre, helikopterin bölgeye giden F-16’larca düşürülmüş olabileceğine işaret edildiğini not düşelim.

    Peki Muhsin Yazıcıoğlu, Fetö tarafından ortadan kaldırılmıştır söylemini neden ısrarla söylüyoruz. Kazanın olduğu dönemde ordu ve devletin değişik kurumlarında görev yapan kişilerin dahlini gösteren soruşturma dosyasına girmiş yığınla bilgi, belge ve itirafların yapıldığını unutmayalım. Şimdi bunların kısa bir bölümüne bakalım.

    . Malatya 2. Kara Havacılık Alayın’da görevli, Aydın Özsıcak ve Yüzbaşı Davut Uçum’un aralarında olduğu bir ekip kaza kırım heyeti olarak görevlendirilmişti. Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterdeki Argus 5000 ve Skymap 3 cihazlarını söküp aldılar. Bu işlemi yaparken başında Cemal Şahin ve Nedim Bakırhan bulunuyordu. Cihazlar helikopterin düşüş nedenini ortaya çıkaracak en önemli ekipmanlardı. Maalesef cihazların akıbetini kimse bilmiyor. Sökülen ELT cihazı kayıp, deliller arasına girmiş durumda. “Aydın Özsıcak ve Davut Uçum, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’a suikast düzenlemeye giden FETÖ/PDY üyeleri arasında bulunmuşlardı.”
    . Helikopter enkazına ulaşıldığı ve Yazıcıoğlu’nun sağ bulunduğuna dair asılsız bilgi notunu kamuoyuna yayan  dönemin Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı “Dursun Özmen” şuan Fetö terör örgütünden tutuklu bulunuyor.
    . Örgüt imamlarının ByLock’tan yaptığı yazışmalar da soruşturma dosyasına giren şu ifadeler çok önemli:
    FETÖ’nün Elazığ imamı Mehmet Durakoğlu’nun, “Başıma Yazıcıoğlu hadisesi gelince İzmir’e Barbaros abinin (Barbaros Kocakurt FETÖ Türkiye İmamı) yanına gittim. Büyüğümüz (Fethullah Gülen) ile görüştük, İstanbul’da toplandık sonra Elaziz’e geldik, tereyağından kıl çeker gibi bu işten kurtulduk” dediği tespit edildi.
    . Yazıcıoğlu’nun bulunduğu helikopterin düşmesinde rolü olduğu düşünülen F-4 savaş uçağının pilotu Ali Armağan’ın FETÖ’nün kilit ismi Adil Öksüz ile 152 kez iletişim kurduğu tespit edilmiştir.

    Muhsin Yazıcıoğlu’nun CIA’nın taşeron örgütü olan Fetö tarafından öldürüldüğüne dair, ByLock yazışmaları, örgüt üyeleri tarafından yapılan itiraflar, dinlemeye takılan ses kayıtları ve düşürülen Halikopter ile ilgili adı geçen şahısların hepsinin Fetö üyesi olması bunu fazlasıyla doğrulamaktadır. Fetö terör örgütünün başı Fethullah Gülen’in kaza sonrası yaptığı açıklama aslında herşeyi açıklıyor.
    Hatırlayalım ne demişti :
    Fetullah Gülen, Yazıcıoğlu’nun ölümünden birkaç gün sonra, “Aldanırsanız böyle kurban gidersiniz, bir perşembe günü akşamı vefat edersiniz, bir cuma günü cenazenize ulaşırlar” diye Muhsin Yazıcıoğlu’na olan nefretini ortaya koymuştu.

    Allahım bunlara hidayet nasip et, eğer hidayet olacakları yoksa, onları kahrı perişan et.

    Selam ve Duayla
    Nejdet Demirel

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.